Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın 14 Mayıs olarak planlanan seçimlerin yaşanan atmosferde sağlıklı bir şekilde yapılamayacağını bu sebeple de tarihin ertlenmesi şeklindeki yorumu gündemi sallamıştı.

Arınç'ın açıklamalarına pek çok siyasi isimde peş peşe gelen tepkiler tartışmaları alevlendirmiş, seçim tarihi konusu muğlak kalmıştı.

AK Parti'den konuya ilişkin yapılan açıklamalarda ise yaşanan atmosferde seçim tartışmaları yapmanın doğru olmadığı, gündemlerinin deprem ve deprem dolayısıyla ortaya çıkan yaraların sarılması olduğu belirtildi.

Yaşanan tüm tartışmaların ardından edinilen bilgiler ışığında geçtiğimiz gün partisinin kurmayları bir toplantı yapan Cmhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim hazırlıklarını masa gündemine aldığı bildirildi. Seçim kampanyasını yürüten ekip ve parti yönetimi tarafından bazı isimlerin seçimlerin 18 Haziran'a bırakılması yönünde öneri sunduğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise 14 Mayıs tarihi kararında tavrının net olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  'Bir karar aldık, uygulayalım' dediği ifade edilirken YSK'nın depremden etkilenen 11 ilde seçimlerin yapılabilmesi için teknik çalışmalara başladığı da ayrıca vurgulandı. 

Ayrıca bu iddiaları doğrulayacak bilgi, geçtiğimiz salı partisinin TBMM'deki Grup Toplantısı'nda konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli'den geldi.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın seçimler ertelensin tartışmalarına değinen Bahçeli, “Ne sandıktan kaçarız, ne demokrasiyi yok sayarız” dedi.

Ayrıca yaklaşık olarak 13 milyon kişiyi etkileyen depremlerin ardından ortaya çıkan barınma sıkıntısı dolayısıyla binlerce kişi başka şehirlere göç ederken, afet bölgesinde kalanların da yaşadığı sıkıntılar, yeni bir tartışmaya neden oldu. Depremzedeler, nasıl oy kullanacak? sorusu üzerine bu defa seçimin teknik detayları tartışılmaya başlandı. 

Seçim tartışmalarının bir ayağını oluşturan bu konuya da Bakan Bozdağ açıklık getirdi. Özel bir televizyon kanalına konuk olan Bozdağ, Seçim Kanunlarının gayet açık olduğunu, herkesin bulunduğu yerde oyunu kullanabileceğini söyledi.