Seçimlerden istediği sonucu alamayan muhalefetin muhasebesi sürüyor.

 Millet İttifakı ortaklarının, dışarıdan bazı partilerin katılımıyla yeni bir ittifak kurup kurmayacakları, özellikle İYİ Parti’den istifa edenler tarafından yeni bir parti kurulup kurulamayacağı yönünde bir yoklama sürecinde oldukları kulislerde konuşulmaya başlandı.

CHP'NİN YENİ ORTAĞI ZAFER PARTİSİ Mİ?

Cumhuriyet'te yer alan habere göre İYİ Parti’den ayrılarak Zafer Partisi’ni kuran Ümit Özdağ’la CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki sıcak temaslar kulislerde karşılık buldu. Özdağ, seçim sonrası yenilginin ardından Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden ilk genel başkan olmasıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Akşener’in partisinin 24 Haziran'da gerçekleştirdiği kurultayında bu temaslara yönelik kızgınlığı nedeniyle sert mesajlar verdiği de iddia edilirken bazı İYİ Parti kurmayları, bu temasların yeni bir ittifaka evrilebileceği düşüncesini savunuyor. Zafer Partisi’nden bazı isimlerin de söz konusu fikre sıcak baktığı öğrenildi.

Öte yandan İYİ Parti, seçimden sonra özellikle DEVA, Gelecek, Demokrat ve Saadet partileri ile yeni bir ittifaka sıcak yaklaşmadığını açıkça belli etti.

İYİ Parti'den istifa eden partililerin parti örgütlenmesine gidip gitmemeyi gündeme aldıkları konuşuluyor. Yeni parti sorgulamasının karşılık bulup bulmayacağı merakla beklenirken, İYİ Parti'de seçim öncesindeki kongre sürecinde örgütlerde kendilerine yer bulamayanlar ve aşamalı olarak tepkilerini dile getirerek istifa eden kurucuların da yeni parti arayışına katıldığı öğrenildi. 

Ev Almak İsteyenler Dikkat! Banka Banka Konut Kredilerinde Son Durum Ev Almak İsteyenler Dikkat! Banka Banka Konut Kredilerinde Son Durum