Muhalefetin yönetiminde bulunan belediyeleri yeniden devralmak için yerel seçim çalışmalarına start veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy düşüklüğünün yaşandığı illerde 'her kesimden oy alabilecek güçlü isimlerin aday çıkarılması gerektiği' konusunda değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi.

Naci Görür'den 3 il için kritik deprem uyarısı: Süre doldu... Naci Görür'den 3 il için kritik deprem uyarısı: Süre doldu...

AK Parti ve MHP'nin 2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde olduğu gibi Ankara, İstanbul ve İzmir’de “AK Parti’nin adayına destek vereceği” AK Parti’nin de yine 2019’daki gibi Adana, Mersin ve Manisa gibi illerde “MHP’nin adayını destekleyeceği” belirtiliyor. Ancak her iki partinin öncelikle yerel seçimlerde “30 büyükşehir belediye başkanlığı için ortak çalışma yapacağı bilgisi kulisleri hareketlendirdi.

GÜÇLÜ ADAYLARLA SAHAYA İNİLECEK

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre; Dün sürpriz bir şekilde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli'nin toplantı gündeminde büyükşehirlerdeki yaşam koşullarının yer aldığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyükşehirlerde gittikçe “kronik bir sorun haline gelen konut fiyatları ile ilgili yeni ek tedbirler açıklayacağı” da konuşuluyor.  Bu soruna yönelik çözüm adımları ile birlikte Cumhur İttfakı'nın en güçlü iki partisinin 30 büyükşehirde “CHP’nin karşısına güçlü adaylarla sahaya ineceği” değerlendirmesi yapılıyor.