Kripto para birimlerinden Bitcoin, gün içerisinde 45 bin dolar seviyesinden aşağı inerek önce 40 bin 800 dolara kadar indi ve yüzde 10'a yakın değer yitirdi. Daha sonra 42 bin 156 dolar seviyesinde yer aldı. Bitcoin'in bir günlük kaybı yüzde 7'yi geçti. Küresel kripto piyasası değeri ise 1,63 trilyon dolara kadar iniş yaşadı.

Uzmanlar ise dün 45 bin dolar seviyesini geçen Bitcoin'in olağan bir toparlanma hareketi olarak bu hareketliliği yaşadığını paylaştı. Kripto tutma şirketi Copper Technologies'in araştırma başkanı Fadi Aboualfa, Bloomberg'e yaptığı açıklamalarda şunları aktardı:

"Birçok soru işaretinin olduğu bir yıla girerken, piyasalar tüm varlık sınıflarındaki riski ölçmeye başladıkça kısa vadede volatilitenin bir miktar arttığını muhtemelen göreceğiz. Ne olursa olsun, Aralık ayı başında piyasaların aynı şekilde durgunlaştığını, ancak daha da toparlandığını gördük" şeklinde konuştu.


Geçtiğimiz Ekim ayının ortalarından sonra zirvelere kadar ulaşan Bitcoin geçtiğimiz günlerde ise bir rekor daha kırmıştı. 2023 Yılını 42 bin 283 dolardan bitiren Bitcoin, yeni haftanın ilk iki işlem gününden ciddi artışlara neden oldu. ABD Merkez Bankası’nın (Fed), 2024 yılında faiz indirimine başlayacağı ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Bitcoin’e dayalı borsa yatırım fonuna (ETF) onay vereceğine yönelik beklentiler kripto para piyasasını yukarı çıkarıyor.

44 bin 184 dolara kadar yükselen Bitcoin bugün itibarıyla 45 bin bandını da geçti. Bitcoin bugün 45 bin 879 dolar seviyesine ulaştı. Bitcoin’de iki günde kazanç yüzde 8’i geçti. Bitcoin en son 5 Nisan 2022 tarihinde bu seviyeyi test etmişti. Böylelikle son 21 ayın zirvesine ulaşılmış oldu.



YÜZDE 157 KAZANÇ SAĞLADI
Dijital para birimi Bitcoin, Ekim 2023’ten beri yüzde 60'tan fazla değer kazandı ancak Kasım 2021'deki 68 bin 990 dolar olan rekor seviyesinden hala çok uzakta görülüyor. Bunun yanında, Bitcoin’in fiyatı geçen yıl yaklaşık yüzde 157 değer kazandı. Bitcoin’in ardından en yüksek hacimli ikinci dijital varlık olan Ethereum fiyatı bugün 2431 dolar seviyesine kadar çıktı. Ethereum, 28 Aralık 2023 tarihinde 2445 dolara ulaşmıştı.


'BITCOIN'DE 54 BİN DOLAR TAHMİNİ' 
CoinTR Araştırma Departmanı tarafından yapılan son değerlendirmeler şöyle:

"Bitcoin, neredeyse iki yıl sonra ilk kez 45.000 doları aşarak, ABD’de ilk spot Bitcoin ETF’inin olası onayı için piyasa hazırlığı yapıyor. Bitcoin 2022 Nisan ayında 45.000 doların üzerinde işlem görmüştü."

Bitcoin, 1 Ocak’ta 42.000 dolar seviyesini hızla geçerek, son 24 saatte %6’dan fazla arttı. SEC’in sıradaki 14 spot Bitcoin ETF başvurusundan bir veya birkaçını onaylaması beklenirken, piyasa yorumcuları, ETF onayının Bitcoin fiyatı üzerindeki kısa vadeli etkisi konusunda ayrışmış olarak karşımıza çıkıyor.

Ankara Emniyeti'nde görevden uzaklaştırılan 3 müdüre soruşturma başlatıldı. Ankara Emniyeti'nde görevden uzaklaştırılan 3 müdüre soruşturma başlatıldı.

Bitcoin opsiyonlarında inişe geçen volatilite sebebiyle onay gününde önemli bir yarış beklemeyen analistler yer alırken, konuya farklı yaklaşan analistler de yer alıyor;

Kripto para analisti Scott Melker, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı değerlendirmede Bitcoin’in 40.000 dolar civarında oluşturduğu konsolidasyondan sonra “boğa bayrağı” oluşturduğunu ve SEC’in potansiyel onayının ardından Bitcoin’in 54.000 dolara kadar yükselebileceğini bekliyor.

VanEck danışmanı Gabor Gurbacs ise spot Bitcoin ETF’inin erken günlerinin piyasa standartlarına göre kısa vadede beklentiyi karşılayamayacağını, ancak birkaç yıl içinde trilyonlarca dolarlık giriş yapacağına güveniyor.