Ticaret Bakanlığı, Michael Jordan'a Ait Nadir Ayakkabıları İhaleyle Satışa Sunuyor: İşte Fiyatı ve Detaylar Ticaret Bakanlığı, Michael Jordan'a Ait Nadir Ayakkabıları İhaleyle Satışa Sunuyor: İşte Fiyatı ve Detaylar

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun 2024 yılının ilk toplantısında, kripto varlık ekosistemini düzenlemeye yönelik yapılan mevzuat çalışmalarının ilerlediği belirtildi. Açıklamada, taslak yasa teklifinin içeriğinin değerlendirilerek düzenlemenin kısa süre içinde yasalaşmasıyla ülkenin gri listeden çıkması için önemli bir adım atılacağı vurgulandı.

Ayrıca, 2023 yılında enflasyonla mücadele, mali disiplin, büyüme dengesi, cari açık azaltma ve rezerv güçlendirme gibi ekonomik hedeflere odaklanıldığı ve bu çabaların olumlu sonuçlar doğurduğu ifade edildi. 2024'te ise ekonominin daha dengeli ve sürdürülebilir büyümesi, istihdam artışı, dezenflasyon süreci, verimlilik artışı, cari açıkta iyileşme ve sosyal refahın korunması öncelikler arasında yer aldı.

Kamu maliyesinin sürdürülebilirliğini desteklemek amacıyla Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) yönetişim reformuna ilişkin çalışmaların yapıldığı ve Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde ekonomiyi güçlendirecek yapısal reformların hayata geçirileceği belirtildi. Yapısal reformların, para ve maliye politikalarını tamamlayıcı nitelikte olması ve orta vadede enflasyonu tek haneli rakamlara düşürme hedefine katkı sağlaması hedefleniyor. 2024 yılında gerçekleşecek Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantılarında, yapısal reformların OVP takvimine uygun bir şekilde ele alınacağı ve yakından takip edileceği ifade edildi.