Salıcı, Türkiye genelinde ve özellikle İstanbul'da kreş fiyatlarındaki artış dikkat çekici seviyelere ulaştığını belirtirken, aylık 15 bin liradan başlayan fiyatlar, bazı özel kreşlerde 1 milyon liraya kadar yükseliyor dediBu durumun, asgari ücretin net 17 bin lira olduğu bir ortamda, annelerin maaşlarının tamamını veya daha fazlasını kreş ücretlerine ayırmalarına neden olduğunu da sözlerini ekledi.

Çalışma Hayatında Kadınlar

Salıcı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine atıfta bulunarak, 0-3 yaş arası çocuğu olan annelerin istihdam oranının genel kadın istihdam oranından iki puan daha düşük olduğunu belirtti. Bu durumun, yaklaşık 200 bin annenin çocuklarına bakmak için iş gücü piyasasından çekildiğini gösterdiğini ifade etti. Salıcı, "Zaten ülkemizde 10 kadından 7'si çalışmıyor" diyerek, mevcut sistemin kadınları iş hayatının dışında bıraktığını eleştirdi.

İşverenlere Yönelik Yaptırımlar

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

Mevcut mevzuata göre, 150'den fazla kadın çalışanı olan işyerlerinin kreş hizmeti sunması gerekiyor diyen Salıcı, bu kurala uymayan işverenlere uygulanan cezanın caydırıcı olmadığını ve hatta işverenleri yuva açmamaya teşvik ettiğini ifade etti.