Almanya'da yapılan yasal düzenleme ile yetişkinler, 25 gram esrar taşıyabilecek ve kişisel kullanım için üç kenevir bitkisi yetiştirebilecekler. Yenilenen mevzuat, Almanya'yı kişisel kullanım için uyuşturucuyu yasallaştıran Avrupa'daki üçüncü ülke konumuna taşıdı. Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, bu yasanın 7 milyon düzenli kullanıcıyı uyuşturucu satıcılarından uzaklaştırmasını ve gizli pazarı daraltmasını umduğunu belirtti.

İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı

Kalite Kontrolü ve Gençlerin Korunması

Hükümet, yasanın esrarın kalitesini artıracağını ve özellikle gençler arasında artan tüketimin kontrol altına alınmasına yardımcı olacağını savunuyor. Bakan Lauterbach, çocukların ve gençlerin korunmasının yeni yasanın merkezinde olduğunu vurguladı. Ancak, doktorlar ve bazı uzmanlar, uyuşturucunun daha ulaşılabilir hale gelmesinin gençlerin sağlığını tehlikeye atabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Yetiştirme ve Dağıtım Kuralları

Yeni yasayla birlikte, yetişkinler evlerinde kenevir bitkisi yetiştirebilecek ve kâr amacı gütmeyen lisanslı kulüpler aracılığıyla dağıtımına katılabilecekler. Bu kulüpler, kenevir bitkisinin yetiştirilmesi ve dağıtımı için bir platform sunacak.

Okullar ve Gençler Üzerindeki Etkiler

18 yaş altı için esrar kullanımı yasaklanmaya devam ederken, 18 ila 21 yaş arasındaki bireylerin 30 grama kadar esrar satın alması mümkün olacak. Ayrıca, yasa eğitim kurumlarının 100 metre çevresinde esrar satışını ve kullanımını yasaklayarak, okullar ve gençler üzerindeki potansiyel olumsuz etkileri sınırlamayı hedefliyor.