İlkokul öğrencisi ve sınıf annesi arasındaki tartışma gündem oldu. Videoyu izleyen sosyal medya kullanıcıları sınıf annelerinin öğrencilerle yakın ilişki kurmamaları gerektiğini savundu. 

Öğrenci ve sınıf annesi olduğu iddia edilen kadın arasındaki tartışmanın neden çıktığı bilinmiyor ikilinin arasındaki tartışma sınıfta gerçekleşiyor. 

Diyaloğun bir bölümü şu şekilde;

Sınıf annesi, senin böyle konuşmanı kim sağlıyor diye soruyor. Öğrenci size ne bunu kimin sağladığından diyerek cevaplıyor. 

Öğrencinin cevabı üzerine sirinlenen sınıf annesi  Ne demek sanane ya. Sen öğretmenine de mi böyle konuşuyorsun? diyor.

Öğrenci ısrarla sanane sanane diye üsteledikçe sınıf annesi geri adım atmak yerine öğrencinin üstüne giderek ne demek sanane diye tekrar ediyor.

Öğrencinin herşeyi bilmek zorunda mısın? sorusuna sınıf annesi; Evet bilmek zorundayım. Ben bu sınıfın sınıf annesiysem evet her şeyi bilmek zorundayım. diyor.

Gençler, Sıfır Faizli Kredi İçin Sıraya Girdi! Evlenmek İsteyen Herkes Başvuruyor Gençler, Sıfır Faizli Kredi İçin Sıraya Girdi! Evlenmek İsteyen Herkes Başvuruyor

Öğrenciden haklı sitem;

"Bir sınıf annesi sanki dünyanın ağası, yok böyle bir şey be"  diyerek karşılık veriyor.

Gündeme gelen bu tartışma sonrasında; Sınıf annesinin sınıftaki görevi ne? Hangi eğitimle öğrenciyle bu diyaloğa giriyor? Her sınıfta sınıf annesi olur mu?  Sosyal medyada bu görüntüleri nasıl paylaşabiliyor? soruları akla geldi.

Sosyal medya kullanıcılarından bazıları çocuğun bu tavrını saygısızlık olarak addetse de olayın başlangıcını bilmiyoruz. Öğrenci saygısızlıktan ziyade hakkını arıyor gibi görünüyor. Her ne yaşanmış olursa olsun öğrencinin video kaydına alınarak sosyal medyada paylaşılması gerekçe her ne olursa olsun öğrenci açısından doğru değil. 

Sınıf Annelerinin Görevleri;

• Velilerine okul ile ilgili haberleri ve bilgilendirmeleri iletmek

• Okul organizasyonlarında yardımcı olmak (etkinlikler, gezi ve konferanslar)

• Sınıf etkinliklerini planlamak ve düzenlemek

• Okul ve veliler arasında iletişim toplu olmak

• Veli toplantılarına katılmak ve katkıda bulunmak

• Sınıfın düzenini sağlamak için yardımcı olmak

• Sınıf içi sosyal projeler için destek sağlamak

Sınıf annelerinin  görevlerine baktığımızda genellikle koordine etmekle ilgili işler. Bu işler haricinde öğretmenliğe soyunmak gibi bir girişimleri olmamalı.