Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek Öğretmenlik meslek kanunu haftaya TBMM'ye gelecek

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun yeni faiz kararını 22 Haziran Perşembe günü açıklayacağı bekleniyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla birlikte faiz artışı kesin gözüyle bakılıyor ve finans kuruluşlarının tahminleri, faiz oranının yüzde 15'e yükseltileceği yönünde yoğunlaşıyor. Temmuz ve ağustos aylarında da faiz artışlarının devam etmesi beklenerek, faiz oranının yüzde 8,5'ten yüzde 25'e çıkartılacağı tahmin ediliyor. Bazı finans kuruluşları ise faiz oranının yüzde 40'a kadar çıkabileceğini öngörüyor.

Bu faiz artışının kredi kartı ve avans hesabı borçları üzerinde etkisi olacak. Şu anda kredi kartlarında uygulanan gecikme faizi yüzde 1,36 olarak belirlenmiş durumda. Ancak, Merkez Bankası'nın faiz artışı kararıyla birlikte bu faiz oranının da yükselmesi bekleniyor.

Kredi kartı ve avans hesabı borcu olan kişilerin dikkat etmesi gereken nokta, geri ödeme faizlerinin artacağıdır. Ancak, bankalara olan borçlara uygulanan faiz artışının ağustos ayını bulacağı belirtiliyor. Bankalar, her ayın sondan beşinci iş gününde bir sonraki ayın faiz oranlarını ilan ederken, bu ay bayram nedeniyle temmuz ayı faiz oranının 22 Haziran'dan önce belirleneceği ifade ediliyor. Bu durumda, Merkez Bankası faizi artırsa bile, bankaların kredi kartı ve avans hesaplarına uygulayacakları faiz artışı ağustos ayına kadar gerçekleşmeyecek.