CHP Lideri Özgür Özel'den Erdoğan Görüşmesiyle İlgili İlk Açıklama! 'Boş Koltuk' Sorusuna Yanıt Verdi CHP Lideri Özgür Özel'den Erdoğan Görüşmesiyle İlgili İlk Açıklama! 'Boş Koltuk' Sorusuna Yanıt Verdi

Türkiye'de kredi kartı kullanımıyla ilgili önemli değişiklikler yaşanıyor. Orta Vadeli Program'ın (OVP) kredi kartı kullanımının yeniden düzenleneceğine dair açıklamaların ardından, birçok banka yüksek limitli kredi kartı sahiplerine kart limitlerini düşürdü ve limit artırım süreçlerini zorlaştırdı.

Son dönemde, kredi kartı limit artırımı talepleri dikkatle incelenmeye başlandı. Özellikle yabancı şirketlerde döviz cinsinden gelir elde eden ve yüksek gelire sahip kişilerden limit artırımı için şirketlerinden gelir belgesi talep edilmeye başlandı. Bazı bankalar, gelir belgelerinin yabancı dilde olması durumunda ise yeminli tercüman tarafından çevrilmesini istiyor ve ancak bu koşullar sağlandığında limit artırım taleplerini değerlendiriyor.

Kredi kartı limitleri konusunda yasal düzenlemeler de bulunuyor. Ancak son dönemde bazı kredi kartlarında, tüm kartlar toplamında aylık gelir miktarını aşmayacak şekilde limit belirlendiği belirtiliyor. Bu nedenle tüketiciler, aylık gelirlerinin altında limitlerle karşılaştıklarında, limit artırma başvurusu yapmak zorunda kalıyorlar.

Bu durumda olan tüketiciler, kredi kartı limitlerini aşmamak için alternatif çözümlere yöneliyorlar. Özellikle cep telefonu, bilgisayar, beyaz eşya gibi yüksek tutarlı alışverişlerde kredi kartı limitlerinin yetmemesi durumunda, sanal kart alternatifleri kullanılıyor. Bu sanal kartlar, internet bankacılığı üzerinden kolayca başvurulabiliyor ve limiti müşterinin belirleyebilmesine olanak tanıyor.

Kredi kartlarıyla ilgili bir diğer tartışmalı konu ise bazı yurtdışı harcamalara getirilen taksit sınırlamaları. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), havayolu, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurtdışı harcamalara kredi kartıyla taksitli ödeme yapılamayacağını bildirmişti. Bu sınırlamalar, tüketicilerin yurtdışı harcamalarını taksitlendirme konusunda kısıtlamalar getiriyor.