TCMB, haziran ayında başlattığı parasal sıkılaştırma sürecine kesintisiz devam ediyor. Ardı ardına gelen 6 Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında alınan faiz artırım kararlarıyla, politika faizleri yüzde 40 seviyesine ulaştı. Bu kararlar, kredi kartı faiz oranlarında da önemli bir yükselişe neden oldu. Haziran ayında yüzde 1.36 olan kredi kartı akdi faizleri, art arda gelen kararlarla yüzde 3.71'e çıktı.

Aralık ayı faizleri ve kredi kartı kullanıcılarına etkisi

TCMB'nin bu ayın son PPK toplantısında alacağı faiz kararıyla, kasım ve aralık aylarında alınan sonuçlar kredi kartı faizlerine toplu şekilde yansıtılacak. Piyasa beklentileri doğrultusunda 250 baz puanlık bir artış gerçekleşirse, 1 Ocak 2024'ten itibaren kredi kartı akdi faiz oranları yüzde 4.40 seviyesine yükselecek. 

Aziz Yıldırım: "Fenerbahçe Şampiyon Olsun, Biz Seçilmeyelim" Aziz Yıldırım: "Fenerbahçe Şampiyon Olsun, Biz Seçilmeyelim"

Faiz artışının kart borçlularına etkisi

TCMB'nin son 6 ayda gerçekleştirdiği faiz artışları, kredi kartı faizlerini üç katından fazla artırdı. Ek olarak, Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ve Katma Değer Vergisi (KKDV) kesintilerinin de eklendiği bu oranlar, kart borcu olan vatandaşlar için yeni yılın başında ciddi bir yük oluşturması bekleniyor.