Kahveci: Böyle bir hayat memurlarımıza reva mıdır? Kahveci: Böyle bir hayat memurlarımıza reva mıdır?

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Destek Programları Yönetmeliği, Resmi Gazete'de paylaşılarak yürülükte yer aldı.

Söz konusu yönetmelik, işletmelere ve girişimcilere, işletmelerin ve girişimcileri geliştirmek için etkinliğini sürdüren teknoloji noktaları, danışmanlık noktaları, enstitüler ve paydaş kuruluşlara yönelik KOSGEB tarafınca meydana getirilen yardım programlarına ilişkin detayları içeriyor.

Bu kapsamda, yardım programları, kalkınma planları, orta vadeli programlar, Cumhurbaşkanlığı yıllık programları, diğer üst politika belgeleri ve KOSGEB Genel Kurulunun belirlediği politika, amaç ve hedefler dikkatli incelenerek çalışmalar yürütülecek.

Çeşitli yardım programları içinde yer alması şartıyla aynı destek türünden yararlanabilecek ancak gider yapılmasını gösteren belgeler yalnızca bir destek için geçerli olacak.

Destek programlarından faydalananlar, denetim, kontrolve inceleme görevlilerine her türlü hesap, bilgi, belge ve kayıtları ibraz etmek, işlem, faaliyet ve malların fiili ve fiziki hallerini göstermesi gerekecek.

Desteklerin durması veya iptali

Destek programlarını sağlanması esnasında ve ardından KOSGEB mevzuatına aykırı olan durumları belirlediği takdirde yararlanıcıların destek sürecinin durdurulmasına karar verilecek. Yeni destek için başvurular uygunsuzluk tamamlanana kadar değerlendirmeye alınmayacak.

Bahseilden uygunsuzluğun giderilmemesi dahilinde destek olarak sağlanan tutar KOSGEB alacağı olarak yasal faiziyle tahsil edilmesi istenecek. Uygunsuzluk bittiğinde ve müracaat halinde yeni desteklerden faydalanma hakkı sürecek.

Destek programlarının uygulanma aşaması, mücbir sebep olarak onaylanacak, deprem, yangın, su baskını ve benzeri doğal afetler, kanuni grev, lokavt, genel salgın hastalık, terör eylemleri, sabotaj, savaş, kısmi veya genel seferberlik ilanı gibi hallerin oluşması durumunda, bu yaşanan olaylar bitinceye kadar destek sürecinin durdurulması veya sürdürülmesine KOSGEB Başkanı karar verecek.

Diğer bir taraftan, 15 Haziran 2010 tarihli ve 27612 sayılı Resmi Gazete'de yer alan KOSGEB Destek Programları Yönetmeliği yürürlükten çıkarıldı.