KYK yurtlarındaki problemler son zamanlarda daha çok gündeme gelmeye başladı. 

Dün Aydın' da meydana gelen asansör kazasında bir kız öğrenci hayatını kaybetmişti. Öğrenciler 15 kişilik  asansöre 18 kişi bindikleri için asansör fazla yükten dolayı düşmüştü. Olayın şoku ve can havliyle boşluktan çıkmaya çalışan Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4'üncü Sınıf Öğrencisi Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti. Diğer öğrenciler ise yaralandı.

Bu olay sosyal medyada çok tepki aldı. Bazı şehirlerde KYK yurtlarındaki öğrenciler olayı protesto etti.

Olayın soruşturması devam ediyor. Yetkili ve sorumlu kişiler sorgulanıyor.

Bir skandal daha

Bu olayın üzerine Kocaeli Gaziosmanpaşa KYK yurdunda yeterli sayıda ranza olmadığından öğrencilere yer yatağı yapıldığı bilgisi geldi.

Nisan ayı enflasyonu açıklandı Nisan ayı enflasyonu açıklandı

Öğrencilerin iddialarına göre odalardaki kişi sayısı arttırılıyor. 4 kişilik odalar 6 kişilik yapılıyor. Odalardaki baza ve ranzalar çıkartılmış durumda.

Öğrenciler yurt yönetimine bu durumu bildirdiklerinde ; ranzalar gelene kadar idare etmeleri, ranzalar geldikten sonra yerde yatmalarına gerek kalmayacağı yanıtını aldılar.

Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Açıklama yaptı

 Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yer yataklarının ‘planlı’ olduğunu söyledi.

'Konu ile ilgili gerekli araştırma yapılmıştır. Gazi Süleymanpaşa erkek öğrenci yurdumuzda kapasite artışı yapılmaktadır fakat planlı ve programlı bir şekilde süreç yürütülmektedir. Öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için ranza kurulumu yapılan odalardaki öğrenciler diğer odalara geçici olarak alınmışlardır,hiçbir öğrenci yerde yatırılmamıştır.' dedi.