Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaşanan feribot faciasının ardından başlatılan arama-kurtarma çalışmalarında ekipler önemli bir aşamaya ulaştı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, yaptığı son açıklamada feribotun enkazının bulunduğunu duyurdu. Erhürman, “Gemiye ulaşıldı” ifadeleriyle gelişmeyi kamuoyuna açıkladı.

TCG Alemdar da bölgeye ulaştı

Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait TCG Işın’ın yürüttüğü çalışmalara TCG Alemdar da katıldı.

Erhürman, TCG Alemdar’ın TCG Işın ile aynı teknolojiye sahip olduğunu belirterek, deniz altındaki görüntüleme ve arama çalışmalarına destek vereceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erhürman, “Görüntüleme ve arama çalışmaları 24 saat esasıyla devam ediyor. Aralıksız biçimde devam edecek.” dedi.

Enkaz 550 metre derinlikte

Yapılan çalışmalar sonucunda “Filo Jet” isimli yüksek hızlı yolcu gemisinin enkazına, Girne açıklarında denizin yaklaşık 550 metre derinliğinde ulaşıldı.

Ekipler şimdi batığın çevresinde detaylı görüntüleme ve arama çalışmalarına yoğunlaşıyor. Özellikle kayıp kişilere ulaşılması için deniz altındaki faaliyetlerin kesintisiz sürdürüleceği bildirildi.

241 kişi kurtarıldı, 8 kişinin cenazesine ulaşıldı

Girne Limanı ile Mersin Taşucu Limanı arasında sefer yapan feribot, pazar günü Girne’den hareket ettikten kısa süre sonra ön bölümünden su almaya başladı.

Feribotun limana geri dönmeye çalıştığı sırada alabora olması sonucu 241 kişi kurtarıldı. Kazada 8 kişinin hayatını kaybettiği belirlenirken, 20 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı açıkladı: Memura sosyal medya yasağı
Cumhurbaşkanlığı açıkladı: Memura sosyal medya yasağı
İçeriği Görüntüle

Arama-kurtarma ekipleri, kayıp 20 kişiye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Gözler enkaz bölgesinde

TCG Işın ve TCG Alemdar’ın yürüttüğü çalışmalar kapsamında 550 metre derinlikteki batığın görüntülenmesi ve çevresinin taranması sürüyor.

Ekiplerin deniz altındaki incelemelerinin sonuçları, kayıp kişilere ulaşılması açısından kritik önem taşıyor. Arama faaliyetlerinin 24 saat esasına göre kesintisiz devam edeceği açıklandı.