Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı'na gözlemci üye olarak katılmanın KKTC'ye yeni fırsatlar sağladığını belirtti. Ülkenin devlet, akademik ve meslek odaları gibi kurumlarının bu çatı altında diğer Türk devletleriyle temaslar kurduğunu ve ülkeyi temsil ettiğini ifade etti.

Tanınma sürecine yönelik stratejiler hakkında konuşan Tatar, KKTC'deki uluslararası ilişkilerin güçlendiğini vurgulayarak, üniversitelerde 144 farklı ülkeden öğrenci bulunduğunu, turistlerin KKTC'yi ziyaret ettiğini ve 100'den fazla ülke ile ticaret yapıldığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Tatar, ülkenin "aşama aşama dünyadaki haklı yerini aldığının göstergesi" olarak nitelendirdiği bu gelişmelerin, temennisinin "tanınma" olduğunu belirtti.

Yıl sonu dolar tahmininde düşüş Yıl sonu dolar tahmininde düşüş

Rusya'nın konsolosluk işlemleri başlatma kararı, ABD ve İngiltere'nin konsolosluk hizmetleri, ve doğrudan uçuşların önemine değindi.Tatar, KKTC'nin adının Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak değiştirilmesi önerisi konusunda farklı görüşlere rağmen olumlu yaklaştığını ifade etti. Hükümet değişikliği konusunda ise istikrarın sağlanması adına milletvekillerinden fedakarlık yapılmasını değerlendirerek, mevcut hükümetin 3. yılında olduklarına dikkat çekti.

Son olarak, KKTC'ye dönmeden önce katılacağı İstanbul Ekonomi Zirvesi'nin önemine vurgu yaparak, ülkede yabancılara mal satışı konusundaki yanlış iddiaları düzelttiğini ve devletin güvenliği için gerekli önlemleri aldıklarını belirtti.