Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Türkiye ile Güçlenen, Türkiye’ye Güç Veren Kadınlar Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada özellikle aile kavramına vurgu yaparken, kadınların yılın sadece 8 Mart değil, kalan 364 gününde de önemli olduğunu ifade etti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan bazı ifadeler şunlar:

"8 Mart Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum. Filistin ve Gazze başta olmak üzere tüm kadınlarımızın gününü en içten dileklerimle selamlıyorum."

"Vatanımız, bayrağımız, bağımsızlığımız için kendini ortaya koyan tüm kadınlarımızı rahmetle yad ediyorum."

"81 vilayetimizin tamamında, 922 ilçemizin tümünde anne olarak, eş olarak, kardeş olarak hayatımıza anlam katan tüm kadınlara teşekkür ediyorum."

"Eşimin ve sevgili kızlarımın 8 Mart Günü'nü gönülden tebrik ediyorum."

Sıfır Araç Alımlarında Proforma Fatura Uyarısı! Gerçek Faturaya Dikkat Sıfır Araç Alımlarında Proforma Fatura Uyarısı! Gerçek Faturaya Dikkat

"Önümüzde seçim var. Bundan 22 gün sonra sandık başına giderek yerel yönetimleri belirleyeceğiz. Kadın adayların seçime yoğun ilgi gösterdiğini görüyoruz. Siyasete kadın elinin girmesini benimsemiş, kadınlarla yol yürüyen bir kardeşinizim. Tüm kadın adaylarımıza başarılar diliyorum."

"Yılın kalan günleri de kadınların günüdür, öyle olmalıdır. Kadınların hayatımıza devletimizin yaptığı katkılar bir güne sığdırılamaz."

"8 Mart'ı aracı kılarak nerede bir sorun varsa onu gidermeye çalışıyoruz. Kadınlar için en hayırlı olanın peşinde koştuk. Şiddetin önlenmesine, kadının güçlenmesine, kadının hak ve özgürlüklerine ulaşması için projeler hazırladık."

"Kadınların fırsatlardan yararlanması için ne gerekiyorsa yaptık, yapacağız."

"Aile ile kadını ayıran her türlü yaklaşımı reddediyoruz. Kadın-aile arasına duvar ören yaklaşımı reddediyoruz."

"Ülkemize aile kavramına karşı olan bir kesim var. Öyle bozuk bir bakış açısından bahsediyoruz ki, bakanlığımızın adında yer alan aile kavramından bile rahatsız oluyorlar. Kendi kalıplarına uymayan herkesi ötekileştiren bunlardır."

"Her kim kadınların haklarında eski Türkiye'yi güzelliyorsa, sizin mücadelenize kara çalıyordur. Ne olursa olsun yılmadınız, geri atmadınız. Başarıdan başarıya koştunuz. Biz de tüm imkanlarımızla destek olduk. Kadınlara bu anlamda neler yaptığımızı en iyi sizler biliyorsunuz."

"Kadınlar konusunda aleyhimizde yürütülen onlarca propagandaya rağmen kimsenin hayat tarzına karışmadık. Bunun aksine tek bir örnek gösterilemez."

"Kadınlardan güçlü destek bekliyorum."