6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık büyük depremlerin ardından Şırnak'ta tırtıl istilası başladı!

Şırnak'ın Cizre ve İdil ilçelerinde meralarda başladığını fark edilen tırtıl istilası yerleşim yerlerine yaklaşıyor. Şırnak İl Tarım Müdürlüğü yaşanan yoğun tırtıl istilası sebebiyle hızla çalışmalara başladı.

Yaşanan tırtıl istilasının kapsamı ve istiladaki tırtıl sayısının giderek artması bölgedeki insanları tedirgin etmeye çalıştı. Yöre insanı, tırtılların meralarda otlara zarar verdiğini ve bahçelere girmeye başladığını söyledi. Tırtıl istilasının tarla ve bahçelerdeki mahsule büyük zarar verebilme ihtimali çiftçiyi kara kara düşündürüyor. Şırnak İl Tarım Müdürlüğü, Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma Enstitü Müdürlüğü ekipleri ile işbirliği yaparak durumu çözmeyi ve kontrol altına almayı hedefliyor. Şırnak İl Tarım Müdür Yardımcısı, bu istilanın 3 yıldır yaşanan kuraklık sebebiyle olduğunu tahmin ediyor.

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Hurşit Acar, “Bölgemizde son 3 yıldır yaşanan kuraklıklar nedeniyle tırtılların çıktığını düşünüyoruz. Bizde çiftçilerimizden aldığımız ihbarların ardından ekiplerimiz ev Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma Enstitü Müdürlüğü ekipleri Cizre ve İdil ilçelerinde saha çalışması yapıyorlar. Çiftçilerimize bilgilendirme çalışması yapıyorlar. Bununla ilgili alınabilecek önlemler alınıyor. Son 3 yıldır bölgemizde görülen kuraklık nedeniyle ve ilkim değişikliğinin getirdiği ani hava değişikliği sonucu tırtılların çıktığını düşünüyoruz. Çiftçilerimizin bu konuda tedirginliğe kapılacak bir durumlarının olmadığını düşünüyoruz” dedi.