Murat Kurum yeniden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı mı olacak? Murat Kurum yeniden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı mı olacak?

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, Marmara ile iç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis beklenirken, doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının da görülmesi muhtemel. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi de bulunuyor.

Rüzgarlar Güneyden Esecek

Ülke genelinde rüzgarların genellikle güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bölgelere Göre Hava Durumu Tahminleri:

  • İstanbul ve Bursa gibi Marmara bölgesindeki şehirlerde bahar havası hissedilirken, Edirne, Balıkesir, Sakarya ve Kırklareli'nde de benzer sıcaklıklar bekleniyor. Akşam saatlerinde sis oluşabileceği uyarısı yapılıyor.

  • İç Anadolu Bölgesi'nde Eskişehir, Kayseri ve Niğde'de sıcaklıklar bu aya göre oldukça yüksek seyrederken, gece sıcaklıklarının Sivas ve Kayseri'de düşüş göstereceği tahmin ediliyor.

  • Ege Bölgesi'nde lodosun hafiflemesiyle birlikte Muğla, Manisa, Afyon ve Bodrum'da bahar havası hakim. Muğla ve Aydın'da Pazartesi günü yağmur bekleniyor.

  • Akdeniz Bölgesi'nde Adana, Kahramanmaraş ve Isparta güneşli ve ılık bir hafta sonu geçirecek.

  • Karadeniz Bölgesi'nde Zonguldak, Bolu, Samsun ve Trabzon güneşli bir hafta sonuna hazırlanıyor. Bölgenin batısı doğusundan daha ılık bir havaya sahip.

  • Doğu Anadolu'da Erzurum ve Kars soğuk ancak güneşli bir havanın hakim olacağı, Malatya'da ise daha ılıman bir hava bekleniyor.

  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Gaziantep, Diyarbakır ve Şanlıurfa güneşli günler geçirecek.

Bu hava durumu tahminleriyle birlikte, vatandaşların sabah ve gece saatlerinde sis, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları gerekiyor.