Ankara'da yaşanan kiralık ev krizi yeni bir boyut kazanıdı. Ev sahibi Fatma Ş., 4 yıllık kiracısı Ali K.'ye evden çıkması için 200 bin lira teklif etti. Ancak emekli Ali K., kira fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyleyerek teklifi reddetti. Ev sahibi, kiracı olduğu için evi satamadığını ileri sürerek Ali K.'ye 200 bin lira hava parası teklif etti.

Evine Geldiğinde Karşılaştığı Adamı Öldürdü, Karısını Yaraladı Evine Geldiğinde Karşılaştığı Adamı Öldürdü, Karısını Yaraladı

Ali K.'nin avukatı Selim Ünal, ev sahipleri ile kiracılar arasındaki sorunun yeni bir boyut kazandığını ifade etti. Son 1 yıldır bu tür sorunların arttığını belirten Ünal, ev sahiplerinin kiracıları çıkarabilmek için hava parası teklif etmeye başladıklarını söyledi. Kiracıların haklarını sonuna kadar savunmak istediklerini belirten Ünal, ev sahiplerinin dava açsa bile kazanma ihtimalinin düşük olduğunu ve kiracıların 5 yıl boyunca aynı yasal sınırlar içinde kirasını alacaklarını ifade etti.

Ev sahibi Fatma Ş.'nin emlakçısı Merve A. ise müvekkilinin evi satmak istediğini ancak kiracı olduğu için kimse almak istemediğini dile getirdi. Kiracının bulunduğu yerdeki kiraların çok yüksek olduğu için evi değerinde satmanın mümkün görünmediğini belirten emlakçı, Fatma Ş.'nin 200 bin lira teklif etmesinin sebebini de bu nedenle olduğunu belirtti.