Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Becerileri Güçlendirecek Yeni Programı Başlatıyor: Zanaat Atölyeleri Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Becerileri Güçlendirecek Yeni Programı Başlatıyor: Zanaat Atölyeleri

 İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, TBMM'de kabul edilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı onayı ile yasalaşmıştı. bu kanun değişikliği ile kiracı ile ev sahibi arasında süre gelen anlaşmazlıkları arabuluculuk işle çözümlenmesi hedefleniyor.

Kanun değişikliği ile 1 Eylül tarihinde başlayacak arabuluculuk çalışmaları işe yaklaşık 80 bin anlaşmazlığı bir yılda çözülmesi hedeflenirken en fazla 1 ayda bir uyuşmazlığın giderilmesi bekleniyor.

Yargı gideri, harç, tanık, bilirkişi ücreti gibi bir ödeme yapma zorunluluğu bulunmadan adliyelerde bulunan arabuluculuk ofislerine ücretsiz başvuru yapılmasıyla kiracı veya ev sahibi süren anlaşmazlığı çözümlemeye çalışabilecek.

Arabuluculuk görüşmeleri başladıktan sonra 3 hafta içerisinde son bulması hedeflenirken en fazla 1 hafta da görüşmeler uzatılabilecek. Arabulucu görüşmelerinden bir anlaşma çıkmadığı takdirde taraflar durumu mahkemeye getirebilecek.

Arabuluculuk çözümü ile mahkemeye gitme yerine ön şart arabulucuğa başvurma olarak mahkemelerdeki yükü azaltmak da hedefleniyor. Mahkemeye gitmeden bir olayın çözümlenmesi de vatandaşların aralarında yaşadığı problemi barışçık bir şekilde çözmesine de katkı sağlaması bekleniyor.