Ev sahibi-kiracı ilişkilerinde yaşanan anlaşmazlıkları önlemek amacıyla Türkiye'de kira sözleşmelerinde yeni bir döneme geçiliyor. Fiyat anlaşmazlıklarına ve uygulama sorunlarına çözüm getirilmesi hedeflenen bu adım, e-kontrat sistemini devreye almayı içeriyor. Artık taraflar, kira anlaşmalarını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Eskiden kullanılan kağıt üzerindeki kira kontratları, e-kontrat sistemi sayesinde tarihe karışacak. Bu yeni düzenleme ile hem ev sahiplerinin hem de kiracıların hakları daha iyi korunacak. E-kontrat, özellikle fiyat anlaşmazlıklarında kanıt niteliği taşıyacak ve taraflar arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda güvenli bir şekilde yapılmasını sağlayacak.

İmamoğlu Edanur Gezer Hakkında Açıklama Yaptı: Siyasi Olaylara Alet Edilmesini Kınıyorum İmamoğlu Edanur Gezer Hakkında Açıklama Yaptı: Siyasi Olaylara Alet Edilmesini Kınıyorum

E-kontrat sistemi, kira fiyatlarının belirlenmesinde de şeffaflık sağlayacak. Her bir bölgedeki kiralık dairelerin fiyatları, bu sistem sayesinde haritalandırılacak. Bu sayede ev sahipleri ve kiracılar, bölgesel olarak kira bedelleri hakkında resmi kaynaklardan bilgi alabilecek. Bu adımın, hem ev sahipleri hem de kiracılar arasındaki güveni artırması ve anlaşmazlıkları en aza indirmesi bekleniyor.