Ev sahipleri ile kiracılar arasında dijital doğrulama dönemi başlıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, kayıt dışılıkla mücadele çerçevesinde kira uygulamalarını dijitalleştiriyor. Kiracılara yönelik olarak Dijital Vergi Dairesi üzerinden "Kira Bildirim Formu" yayınlanıyor. Kiracılar, abonelikleri varsa kullanıcı bilgileriyle sisteme giriş yaparak forma erişebiliyor. Ayrıca e-Devlet şifresiyle de bilgilere ulaşılabiliyor. Bu uygulama ile mülk sahiplerinin beyan ettiği kira gelirleriyle kiracıların beyanları karşılaştırılacak, böylece yanlış beyanda bulunanlar ya da hiç beyanda bulunmayanlar tespit edilecek.

Beylikdüzü’nde Hastanede Şüpheli Ölüm: Hemşire Ölü Bulundu Beylikdüzü’nde Hastanede Şüpheli Ölüm: Hemşire Ölü Bulundu

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın uygulamasını değerlendirirken, vergi dairesi personelinin sahaya çıkarak kiracı ve ev sahiplerini ziyaret ettiğini belirtiyor. Aynı zamanda ev sahiplerine ve emlakçılara yöneltilen sorularla da denetim sağlanıyor. Kiracılar, Dijital Vergi Dairesi üzerinden "Kira Bildirim Formu" alanından da bu soruları yanıtlayabiliyor. Bu süreçte bilgilerin uyuşmaması durumunda cezai işlem uygulanabileceği vurgulanıyor.

Kira beyannamesi verme süreci 1 Mart'ta başlayacak. Ev sahipleri, GİB'in internet portalı üzerinden beyanlarını yapabilecekler. Ayrıca, mali müşavirlerden ya da muhasebecilerden destek alabilecekler. Ev sahiplerine, vergi ödemelerini yaptıktan sonra endişe edecek bir durum olmadığı hatırlatılıyor. Ayrıca, yıllık kira geliri 33 bin liradan az olanların vergiden muaf olduğu belirtiliyor.