14 Mayıs'ta yapılacak olan 28. Dönem Millevekili ve Cumhurbaşkanı seçimleri yaklaşırken Cumhurbaşkanı adayı ve partiler yurdun birçok noktasında miting düzenliyorlar. Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu bugün Van'da miting düzenledi. 

Ekrem İmamoğlu, "Devlette yeni bir anlayış ortaya koyacağız. Van, hak ettiği değeri görecek. Bürokrat bir partinin değil devletin memuru olacak. Haksızlığa evet demeyerek kayyum düzenine son vereceğiz. Van'ın bütün konularını biliyoruz. Burayı turizmin başkentlerinden biri haline getireceğiz." dedi.

İmamoğlu, Seçimden sonra size söz ilk ziyaretlerimden birini Van'a yapacağım. Bu seçimi millet için kazanacağız. Bu seçimi Van için İstanbul 81 il için kazanacağız. Hep birlikte kazanacağız. dedi.

İmamoğlu'nun konuşması sırasında Yeşil Sol Partisi'nin bayraklarının da sallanması dikkatlerde kaçmadı.

Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var" Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var"

Kılıçdaroğlu, Vanlılara seslenerek şöyle konuştu: 

"Bu kardeşiniz, bu ülkeye adalet gelinceye kadar mücadele edecek. Emine Şenyaşar’a, 8 savcı değişti, dava açmıyorlar, korkularından dava açmıyorlar Gittim, Emine Şenyaşar’la kucaklaştım, ondan sonra 8 savcı değişti 9. savcı davayı açtı. Adalet yerine gelinceye kadar izleyeceğim. Ciddi bir yoksulluğun olduğunu biliyorum. Yatağa aç giren çocukları biliyorum. Bütün bunları biliyorum. Annelere sesleniyorum, çocuklarınızı okullara gönderirken beslenme çantası düşünmeyeceksiniz

Devletin dini adalettir adaletin olmadığı bir yerde huzur olmaz, bereket olmaz, kardeşlik olmaz, çocuklar yatağa aç girer. Milyonlar yoksul bir avuç varsıl olur. O varsıllara ben Beşli Çeteler diyorum. Sizden çalınan paraların tamamını bu ülkeye getireceğim. Endişeniz olmasın. Beşli Çeteler diyorlar ki “acaba nasıl aday yaptırmayız.” Onlar yandaşlarına, paralarına güveniyorlar, ben ise sadece ve sadece size, halka güveniyorum."