6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş depremlerinde şehit olan öğretmen ve eğitim çalışanları için yapılan anıtın açılış töreninde konuşan Mahmut Özer birtakım açıklamalarda bulundu. Mahmut Özer, , "40 bin öğretmenimiz çalıştı ve hala da bölgedeler. Bölgeden gitmemek için ricada bulunuyorlar; 'Biz burada kalalım, vatandaşımızın koşullarını iyileştirmek için katkı sağlayalım.' diyorlar." dedi.

184761_1200x800

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 

"Millî Eğitim Bakanı olarak tüm arkadaşlarımızla gerçekten gurur duyuyorum. Bakan yardımcılarımız, genel müdürlerimiz, daire başkanlarımız, idari personel, öğretmenlerimiz 6 Şubat günü itibarıyla sahaya intikal ettiler ve sadece eğitim kurumlarını açmak için değil, vatandaşın derdiyle hemhâl olmak için, derdine derman üretmek için onlarla birlikte oldular ve eğer bugünlere geldiysek orada hayat yavaş yavaş normalleşme trendine girmişse bu, işte o öğretmenlerimizin katkılarıyla oldu.  Demek ki olağanüstü koşullarda ilk yapmamız gereken şey okulları açmak. Hayatın normalleşmesi için... Yani bundan sonra mottomuz, her yer ve her şartta eğitime devam." dedi.

184758_1200x800

Depremin ilk günlerinden itibaren büyük bir çaba gösterildiğini söyleyen Mahmut Özer  "Sadece ben bölgeye intikal etmedim. Tüm arkadaşlarımız vatandaşın ihtiyaç duymuş olduğu ürünlere, barınma ihtiyacına, yeme içme ihtiyacına odaklandılar. İnşaat Emlak Genel Müdürümüze, ilgili bakan yardımcımıza da çok teşekkür ediyorum. Gerçekten okullarımızın sağlam olduğunu, güvenilir olduğunu gösterdiler. Özellikle son üç dört yıl içinde güçlendirme çalışmalarına çok ciddi yatırım verildi. Yıkım yapım çalışmalarına çok ciddi katkı verildi. 465 bin vatandaşımız bizim okullarımızda, yurtlarımızda, öğretmenevlerimizde kaldı. O günlerde en ihtiyaç duyulan şeylerden birincisi barınmaydı. İkincisi de yeme, içme ihtiyacıydı. İki şeyi bir araya geldi. 6 Şubat'ta okul öncesi tüm Türkiye'de yemek yemeyle ilgili hazırlıklarımızı yapmıştık. O hazırlıkların tamamını da o bölgede kullandık. Diğer taraftan mesleki eğitimdeki yiyecek içecek bölümleri, öğretmenevlerimiz, uygulama otellerimiz hızla yemek, ihtiyaç duyulan yemekler üretmeye başladılar. Öyle bir püf noktasına ulaştık ki günde iki milyon sıcak yemek verebilir duruma geldi Millî Eğitim Bakanlığının kurumları." diye konuştu.

02142305_manYet

MEB'den 1 Nisan için tatil kararı! Valiliklere yazı gönderildi MEB'den 1 Nisan için tatil kararı! Valiliklere yazı gönderildi

Deprem bölgesinde depremin yaşandığı ilk andan itibaren büyük çaba gösteren öğretmenler için de Bakan Özer "Öğretmenlerimiz bir sıkıntı olduğu zaman kendilerini değil, çevresindeki insanları düşünüyor. Bir yerde bir sıkıntı varsa ilk koşanlar, öğretmenlerimiz oluyor. Onlar 6 Şubat'ta bir deprem olduğu zaman, oradan çığlıklar yükseldiği zaman sağına ve soluna bakmadılar ve Bakanlığın talimatını da beklemeden sahada oldular. 40 bin öğretmenimiz çalıştı ve hâlâ da bölgedeler. Ben hepsine minnettarım ve bu toplum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de öğretmenlerimize minnettardır." diye konuştu.