Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'de düzenlenen mitingde konuştu.

Türkiye'nin hayat pahalılığının yüksek olduğu ve gençler arasında umutsuzluğun yaygın olduğu zor bir dönemden geçtiğini kabul ederek, değişim için yeni bir ruh ve anlayış çağrısında bulundu. Kutuplaşmış bir ülkede birliğin gerekliliğine ve Millet İttifakı'nın barış ve istikrar arzusuna vurgu yaptı.

Kılıçdaroğlu, 100 bin öğretmen alımı ve köy okullarının açılması, emeklilere yıllık ikramiye verilmesi, yolsuzluk nedeniyle kaybolduğu iddia edilen 418 milyar doların tazmin edilmesi ve Suriyeli mültecilerin iki yıl içinde ülkelerine geri gönderilmesi gibi birçok öneriyi de açıkladı. Ayrıca, fazla enerjinin satışa sunulmasıyla birlikte tüm çiftçilere ücretsiz elektrik ve orman yangınlarıyla mücadele etmek için yangın söndürme uçakları satın almak üzere başkanlık uçaklarının satışı sözü verdi. Son olarak Kılıçdaroğlu, Türk Kızılayı'nın çok sayıda bağışa olan bağımlılığını sona erdirerek ve operasyonlarını elden geçirerek reform sözü verdi.