Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan kamuda tasarrruf açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan kamuda tasarrruf açıklaması

CHP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret ettiği çadır kentte depremden etkilenen vatandaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, depremzedelerin yaşadığı acının kendi acısı olduğunu ifade ederek, depremden etkilenen evlerin ve iş yerlerinin kesinlikle yeniden yapılacağını ve hiçbir ücret talep edilmeden tapularının ve anahtarlarının kendilerine verileceğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bütün bölgeleri dolaştığını ve çadır kentleri ziyaret ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, hiçbir ayrımcılık yapmadan tüm vatandaşların acılarını paylaşmayı görevlerinden biri olarak gördüğünü ifade etti. Kılıçdaroğlu, gelecekte de aynı anlayışla hareket edeceğini ve Türkiye'yi birlikte güzel bir şekilde inşa edeceklerini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, depremde yıkılan evlerin ve iş yerlerinin yeniden inşa edileceğini ve hiçbir vatandaştan para talep edilmeyeceğini söyledi. Ayrıca, evlerin tapularının ve anahtarlarının da ücretsiz olarak depremzedelere verileceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, vatandaşların güzel evlerde huzur içinde yaşayacaklarını ve gelecekte sevinçli ve mutlu günlerin olacağını ifade etti. Vatandaşlara güvence vererek, endişe duymamalarını istedi.