Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda memur maaşlarının asgari ücretin 2,5 katı olacağı yönündeki vaadine ilişkin bir soruya yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, memur maaşlarının artırılması konusunda somut bir planları olduğunu belirtti ve "Memur maaşlarını asgari ücretin 2,5 katı yapacağız. Bunun finansmanını da açıklayacağız" dedi.

Bir gazetecinin "Bunu nasıl karşılayacaksınız?" sorusuna ise Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi: "Bizim kaynaklarımız var. Kaynaklarımızı iyi kullanacağız. Vergi gelirlerimizi artıracağız. Vergi kaçakçılığıyla mücadele edeceğiz. Devletin kaynaklarını verimli kullanacağız. Kamu kaynaklarını israf etmeyeceğiz."

Kılıçdaroğlu, maaş artışının yanı sıra memurların sosyal haklarının da iyileştirileceğini belirtti ve "Memurların çalışma koşulları ve hakları konusunda da ciddi adımlar atacağız. Bunu yaparken de devletin mali yapısını bozmadan, kaynaklarımızı doğru kullanarak yapacağız" diye konuştu.

Uzun yıllar Maliye Bakanlığı’nda çalıştığını anımsatan Kılıçdaroğlu, “27,5 yılımı bütçe nasıl yapılır? Para nasıl toplanır, tasarruf nasıl yapılır? Bunlara ayırdım.” diyen Kılıçdaroğlu, şimdi devlette müthiş bir savurganlık olduğunu dile getirdi.

1 NUMARALI KARARNAME…

Kılıçdaroğlu, “Bizim, Allah nasip ederse çıkaracağımız 1 numaralı kararname ‘savurganlıkları önleme ve tasarruf kararnamesi’ olacak. Biz çok büyük bir parayı tasarruf edebileceğimize inanıyoruz. Devletin bakanlıkları kiralarda olur mu? Genel müdürlükleri kiralarda olur mu? Çıkacağız Çankaya’ya, buraya devletin bütün bakanlıkları ‘buyurun kardeşim gidin orada yer var oralara’, kiradan kurtaracağız. (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi) Yani geçici bir süre için bakanlıklar giderler. Kira rezaletinden de biz kurtulmuş oluruz. Sonunda bir tasarruf yapacağız.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı içerisinde çok sayıda deneyimli ekonomist ve deneyimli bürokratlar olduğunu aktarırken, verdikleri her vaadi, öncesinde titiz bir değerlendirmeden geçirdiklerini ve öyle açıkladıklarını söyledi.