Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Lideri Kılıçdaroğlui canlı yayında birtakım açıklamalarda bulunuyor. Kemal Kılıçdaroğlu'na sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayında rahatsızlanması ile ilgiliyi soruya “Siyaset ayrı insanların sağlığı ayrı. Biz siyaseten rakip olabiliriz ama sonuçta rakiplerimizin de sağlıklı olmasını isteriz. Olması gereken de budur” dedi.

Kılıçdaroğlu'na sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sağlığı konusunda ne önerirsiniz sorusuna da “Mutlaka doktorları ilgileniyordur. Sonuçta doktorları gerekeni yapıyordur. Doktorların söylediklerine uymak gerekiyor. Kural o” diye cevapladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'na Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı yardımcısı olma fikrine de *Son derece memnunum. Kampanyada faydasını görüyorum. Mansur Bey de Ekrem Bey de seviliyorlar zaten. Onlar da çıkıyorlar, onlar da konuşuyorlar. Türkiye'nin bir değişime ihtiyacı olduğunu vurguluyorlar. Memnunuz." diye ifade etti.

"Onları sandığa götürmemiz lazım"

Kemal Kılıçdaroğlu, yapılacak seçimin sonucu ve ikinci tura uzama ihtimaline karşın "Seçim ikinci tura kalmaz. Birinci turda sonuçlanır. Birinci turda bu iş bitecek. Çünkü ben bu ülkenin gençlerine güveniyorum. Seçimin kaderini belirleyecek olan gençler, biz değiliz. Yaklaşık 5 milyon 300 bin genç ilk kez sandığa gidecek, oy kullanacak.

Bu gençler var olan düzenden şikayetçiler. Memnun değiller. Bütün mesele gençlerin sandığa gitmesi ve oy kullanması. Onları sandığa götürmemiz lazım. Eğer siz sandığa gider, otoriter bir rejimi demokratik yollarla değiştirirseniz dünya siyaset tarihine çok güzel bir armağan bırakmış olacaksınız." diye yorum yaptı.