28 Mayıs seçimlerinin yaptığı paylaşımda 'Değişmeyen tek şey değişimdir. Her alanda değişim' sözleri ile dikkatleri üzerine çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceğini söyleyen TV100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel, iki farklı senaryoya dikkati çekti. 

Canlı yayına konuk olan Deniz Gürel, açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

Kobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi? Kobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi?

"CHP'den bizlere aktarılan bilgiler bu görüşmenin yarın olacağına yönelik. Bu görüşmede iki senaryo var. Birincisi İmamoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'na bir değişim beklentisinin kamuoyunda olduğu ve değişim için en önemli adresin kendisinin olacağı vurgusunu yapacağı senaryo."

"Diğerinde ise İmamoğlu'nun Muharrem İnce'nin düştüğü hataya düşmeyeceği. Zaten mevcut siyasi parti yasası, delege durumlarının Genel Başkan istemediği sürece Genel Başkan'ı düşüremeyeceği şeklinde planlanmasından kaynaklı, mevcut CHP yönetiminin yetersizliğini vurgulayacak İmamoğlu. 'Siz seçimde elinizden geleni yaptınız ama kurmay kadronuz yeterli çalışmayı yapamadı, seçim stratejisi boşa düştü' diyebilir. Dolayısıyla külliyen bir değişim, yenilenen kadroyla yerel seçime hazırlanma vurgusu, İmamoğlu'nun bazı MYK üyeleriyle çalışamadığı vurgusunu daha baskın şekilde yapacağı şeklinde.

Ben İmamoğlu'nun MYK'da yapılacak büyük değişiklilerin ardından bazı isim önerileriyle gideceğini, daha verimli çalışabileceğini düşündüğü isimlerle Kılıçdaroğlu'nun önüne gideceğini düşünüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nun ayrılmak gibi bir düşüncesi olduğunu düşünmüyorum. Yerel seçimden önce Kılıçdaroğlu İmamoğlu yarışının olacağı kanaatinde değilim."