Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, sosyal medyada dolaşan ve "Kayseri'de kurulan göç noktasında 5 dakikada da yabancılara kimlik kartı veriliyor" iddialarını yalanladı. Vali Çiçek, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen Mobil Göç Noktası'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaların gerçekle hiçbir alakası olmadığını belirtti.

Vali Çiçek, Mobil Göç Noktası'nda yapılan kimlik kontrolleri ve düzensiz göçle mücadele hakkında açıklamalarda bulundu. Göç noktalarının düzensiz göçle mücadele çerçevesinde önemli bir rol oynadığını belirten Çiçek, güvenlik güçleri ve İl Göç İdaresi personelinin gece gündüz yoğun bir çaba sarf ettiğini ifade etti.

Sosyal medyada dolaşan ve göç noktasında 5 dakikada yabancılara kimlik kartı verildiği iddialarına da değinen Vali Çiçek, bu açıklamaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, "Sırf düzensiz göçle mücadele için kurulan bu mobil noktada yüzlerce sorgulama yapılmaktadır. Ancak bu kadar yoğun mücadele edilirken, bu kadar yoğun çaba sarf edilirken güvenlik güçlerimiz, göç personelimiz gece gündüz bu mücadeleyi verirken, yabancı düşmanlığı üzerinden siyasal algı oluşturmak isteyen bazı art niyetli kişiler tarafından birkaç gün önce bunlarla ilişkili sosyal medya hesaplarında bir paylaşım yapıldı. 'Kayseri'de kurulan göç noktasında 5 dakikada da yabancılara kimlik kartı veriliyor' diye bir açıklamaydı. Ancak az önce de belirttiğim gibi bunun gerçekle hiçbir alakası yoktur." şeklinde konuştu.

Altın ve Dövizde Patlama Olacak! İslam Memiş'in Sözleri Herkesi Şaşırttı Altın ve Dövizde Patlama Olacak! İslam Memiş'in Sözleri Herkesi Şaşırttı

Vali Çiçek, Göç İdaresi Başkanlığı'nın açıklamasıyla söz konusu iddiaların asılsız olduğunun ortaya çıktığını belirtti. Mobil Göç Noktası'nın düzensiz göçle mücadele amacıyla kullanıldığını ve kimlik kontrollerinin ciddiyetle yapıldığını ifade eden Çiçek, gerçek dışı açıklamaların kurumları töhmet altında bıraktığını ve görevli personeli üzdüğünü belirtti.