Reha Muhtar'ın geçmişteki vasiyeti yeniden gündeme geldi: "Ölürsem cenazeme gelmesin"
Reha Muhtar'ın geçmişteki vasiyeti yeniden gündeme geldi: "Ölürsem cenazeme gelmesin"
İçeriği Görüntüle

Mersin'in Mezitli ilçesinde, Kaymakam Turgay Gülenç ve oğlu K.G. hakkında ilçe emniyet müdürlüğünde 18 yaşından küçük beş kişiye fiziki şiddet uyguladıkları iddiası gündeme geldi. Mersin Valiliği, söz konusu iddialarla ilgili açıklama yaparak hem adli hem de idari sürecin başlatıldığını bildirdi.

Olayın Geçmişi: Kaymakamın Oğlu "Bıçakla Kovalandım" Dedi

Valilik açıklamasına göre, olay 26 Temmuz tarihinde meydana geldi. Evine yaya olarak dönen K.G., kendisini bıçakla kovaladığını iddia ettiği 5-6 kişiden şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri hızlı bir çalışma başlattı.

5 Çocuk Gözaltına Alındı, İki Şüpheliye Adli Kontrol

Olayla bağlantılı olduğu değerlendirilen 5 çocuk tespit edilerek gözaltına alındı. Yaşlarının 18’in altında olması sebebiyle şüpheliler işlemler için Çocuk Büro Amirliği’ne teslim edildi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli süreçte, 2 çocuk hakkında adli kontrol kararı verildi.

Ayrıca, gözaltına alınan çocuklardan 2’sinin 17 Temmuz’da aynı mahallede meydana gelen başka bir bıçaklı saldırının da şüphelisi olduğu belirtildi.

Şiddet İddiası Gündemde: Kaymakam ve Oğluna Yönelik İnceleme Başladı

Ortaya atılan iddialara göre, Kaymakam Gülenç ve oğlu K.G.’nin, bu çocuklara ilçe emniyet binasında fiziki müdahalede bulunduğu ileri sürüldü. Mersin Valiliği, iddialar üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından konunun tüm yönleriyle incelenmesi için resmi sürecin başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada, “Konu hem adli hem de idari yönden detaylı şekilde araştırılmakta olup, süreç titizlikle sürdürülmektedir” ifadeleri yer aldı.