Yalova'nın Armutlu ilçesinde 4 gündür kayıp olan öğretmen Mehtap Dede'nin bulunması için yoğun arama çalışmaları devam ediyor. Arama ekipleri, Dede'nin telefon sinyalinin kesildiği Bayraklıtepe mevkisindeki ormanda arama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Bursa'nın Osmangazi ilçesindeki Üftade İmam Hatip Ortaokulu'nda okul öncesi öğretmeni olarak görev yapan Mehtap Dede, eşinden boşandıktan sonra 2 kızı ile birlikte yaşamaya başlamıştı. Tatil için Yalova'nın Armutlu ilçesindeki yazlık evine gelen Dede, 17 Ağustos'ta evden çıktıktan sonra geri dönmedi.

Türkiye'nin en iyi 10 lisesi belli oldu Türkiye'nin en iyi 10 lisesi belli oldu

Dede'nin yakınlarının ihbarı üzerine jandarma, polis, AFAD ve sivil ekipler tarafından geniş çaplı arama çalışması başlatıldı. Kayıp öğretmenin son olarak Armutlu ilçe merkezinde görüldüğü belirlenirken, savcılık talimatıyla cep telefonu sinyalleri incelendi. Bu inceleme sonucunda, Mehtap Dede'nin 17 Ağustos'ta saat 17.00 sıralarında telefon sinyalinin Bayraklıtepe mevkisindeki ormanda kesildiği tespit edildi.

Arama ekipleri, telefon sinyalinin kesildiği bu bölgede yoğunlaşarak arama çalışmalarını sürdürüyor. Öğretmen Mehtap Dede'nin bulunması için tüm güvenlik birimlerinin koordineli bir şekilde çalıştığı belirtildi. Kayıp öğretmenin sağ salim bulunması için arama çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğü ifade edildi.