Özel Halk Otobüsleri Birliği'nin hükümetin 15 Ekim'e kadar taleplerini karşılamaması durumunda 65 yaş üzerindeki yurttaşlara ücretsiz toplu taşıma hizmetini durdurma kararı, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Yaşlı ve engelli vatandaşların ücretsiz toplu taşıma hakkının durdurulma tehdidiyle karşı karşıya kalması sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, ücretsiz seyahat hakkından yararlanan 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşların şehir içi toplu taşımada ücretsiz taşınmasının kanunla düzenlendiğini belirterek, "Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın şehir içi toplu taşıma imkanlarından ücretsiz bir biçimde yararlanabilmeleri için gereken desteği sürdüreceğiz" dedi.

Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli ve yaşlı vatandaşları ücretsiz taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemelerinin 1 Temmuz 2023 itibarıyla yüzde 50 artırıldığını belirten Göktaş, desteklerin daha da artırıldığını vurguladı. Bu çerçevede, özel deniz yolu ulaşım araçları için yapılan ödeme 3 bin 375 lira, Ankara ve İstanbul'da şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı için yapılan destek ise 4 bin 500 lira olarak belirlendi.

Oy Kaybının Ardından AK Parti'den Büyük Değişim! Yeni Politika Yönelimleri Geliyor Oy Kaybının Ardından AK Parti'den Büyük Değişim! Yeni Politika Yönelimleri Geliyor

Göktaş, "Bakanlık olarak hak temelli anlayışla belirlediğimiz hizmetlerimize başta engelli ve yaşlı vatandaşlarımız olmak üzere her bireyin eşit, tam ve ayrımcılığa uğramadan toplumsal hayata katılımlarını desteklemek amacıyla devam edeceğiz. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın şehir içi toplu taşıma imkanlarından ücretsiz bir biçimde yararlanabilmeleri için gereken desteği sürdüreceğiz" şeklinde ifadelerde bulundu.