İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatili süresince yaşanan trafik kazalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, polis ve jandarma ekiplerinin denetimlerinin 24 saat boyunca devam ettiğini vurguladı. Tatilin dördüncü gününde 431 bin 871 aracın denetlendiğini belirten Yerlikaya, bu denetimlerde 24 bin 432 araca hız ve radar işlemi yapıldığını, 38 bin 425 araca ise çeşitli maddelerden işlem yapıldığını aktardı.

Tatilin dördüncü gününde 615 trafik kazası meydana geldiğini açıklayan Yerlikaya, bayram tatilinin ilk dört gününde toplamda 2 bin 453 trafik kazası yaşandığını, bu kazalarda 26 kişinin hayatını kaybettiğini ve 3 bin 870 kişinin yaralandığını bildirdi.

İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde 28 polis yaralandı İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde 28 polis yaralandı

Bakan Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Onlara sarılması. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım."