Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, İsrail'e jet yakıtı satışıyla ilgili çıkan iddialara karşı sert bir şekilde tepki gösterdi. Bu iddiaları "alçakça ve şerefsizce iftira kampanyası" olarak niteleyen Bayraktar, söz konusu iftiraları ortaya atan kişinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iletişim kampanyalarını yöneten strateji ekibinde yer aldığını iddia etti.

Bayraktar, Ticaret Bakanlığı'nın İsrail'e yönelik ticaret kısıtlaması getirmesinin ardından ortaya çıkan tartışmalarda Baykar'ın adının karalanmaya çalışıldığını belirtti. Şirketin Türkiye'den Gazze'ye insani yardım yaptığını ve asıl odaklarının insansız hava aracı sistemleri olduğunu vurguladı. İftira atan kişileri mahkemeye vereceğini ve tazminatların Gazze'ye yardım olarak aktarılacağını açıkladı.

Haluk Bayraktar, söz konusu iddiayı bir İBB çalışanının ortaya attığını söyleyerek İmamoğlu’na şöyle seslendi:

“Bizim için nefsin izzeti yoktur yaptığın işin izzeti vardır. Attığınız iftiralar bizde bir toz zerresi kadar iz bırakmaz. Milletimiz de, Gazzeliler de bizim duruşumuzu iyi bilir. İsrail’e jet yakıtı sattığımız iftirasını atan alçak kim diye baktım. Gördüm ki İBB Başkanının iletişim kampanyalarını yöneten strateji ekibinde yer alıyormuş. “Alevilerin de pkk’sı olmalı” diye yazılar yazıyor, dhkp-c güzellemesi yapıyormuş. Bu pkk’lıları besleyen Ekrem İmamoğlu'na sesleniyorum: Tasmalı köpeklerini saldırtmayı bırak. Yalandan başka söyleyecek lafın varsa, mertçe yüzümüze söyle de cevabını verelim.”