Meteoroloji genel müdürlüğünden yapılan açıklamalar doğrultusunda Ocak ayının son haftalarında 41 il için kar yağışı bekleniyor. 

Uzun süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklarının etkisi ve beklenen yağışların olmaması nedeniyle ülke genelinde son yılların en kurak kış mevsimi yaşanıyor. Küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi faktörler son yıllardaki kuraklık problemine zemin hazırlıyor. 

Hal böyleyken; Meteroloji Genel Müdürlüğü beklenen yağışlı hava dalgasının ülkenin doğu kesimlerlerinden başlayarak tüm yurtta etkili olacağını bildirdi. Özellikle  Doğu Anadolu,Doğu Karadeniz ve Orta Karadeniz çevreleri yağış alırken, yağışların kıyı kesimlerde yağmur,iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara bölgesinde ise sis ve pus hakim. 

Akdeniz bölgesinde de 11 Ocak itibariyle şiddetli yağış beklenirken uzmanlar su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı. 

Meteoroloji raporlarına göre ;yoğunlukla İç Anadolu bölgesi olmak üzere 41 il için kar yağışı uyarısı verildi. 

Kar yağışı beklenen illerimiz ;


Aksaray ,Ağrı,Afyon ,Amasya ,Artvin ,Ardahan ,Ankara ,Batman ,Bingöl ,Bayburt,Bitlis ,Bolu ,Burdur,Çorum ,Çankırı,Elazığ,Erzurum ,Eskişehir, Erzincan ,Gümüşhane ,Iğdır ,Hakkari ,Isparta ,Kars ,Karabük ,Karaman ,Kastamonu ,Kırşehir ,Kayseri ,Kırıkkale , Konya ,Kütahya ,Muş,Malatya ,Nevşehir ,Sivas,Niğde , Tunceli, Tokat ,Van ,Yozgat. 


Ayrıca yağışlarla birlikte sıcaklılarında mevsim normallerine düşmesi bekleniyor.