Karadeniz Bölgesi’nde etkisini sürdüren kar yağışı ve olumsuz hava koşulları, ulaşımda ciddi aksamalara yol açtı. Trabzon, Giresun, Rize, Gümüşhane, Artvin, Bayburt ve Ordu’da toplam 1327 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. İl ve belediye ekipleri, kapalı yolların açılması için bölgede yoğun bir çalışma yürütüyor.

Trabzon’da 286 Mahalle Yolu Kapandı

Trabzon’da özellikle yüksek kesimlerde aralıklarla etkili olan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiledi. Kent genelinde 17 ilçede 286 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipleri, kapalı güzergâhların açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan, Trabzon-Gümüşhane kara yolundaki Zigana Dağı, kar yağışının ardından dronla görüntülendi.

Giresun’da 521 Köy Yolunda Ulaşım Yok

Giresun’da gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı sonrası 521 köy yolu ulaşıma kapandı. Valilikten alınan bilgilere göre, il merkezi ve ilçelerde farklı sayılarda yol kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri 58 iş makinesiyle karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.

Rize’de 206 Köy Yolu Kapalı

Rize’de kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerdeki ilçelerde etkili oldu. Yağış sonrası 206 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. 122 personel ve 55 iş makinesiyle sahada görev yapan İl Özel İdaresi ekipleri, yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Mersin'deki şüpheli ev yangınından çifte cinayet çıktı
Mersin'deki şüpheli ev yangınından çifte cinayet çıktı
İçeriği Görüntüle

Gümüşhane’de 182 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Gümüşhane’de kar yağışı nedeniyle 182 köy yolu kapandı. Valilik açıklamasına göre, il merkezi ve ilçelerde farklı noktalarda kapanan yolların açılması için İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri iş makineleriyle çalışmalarına devam ediyor.

Artvin’de İlçelerde Ulaşım Aksamaları Yaşanıyor

Artvin’de kar yağışının ardından 46 köy yolu ulaşıma kapandı. Ardanuç, Arhavi, Borçka, Hopa, Murgul, Şavşat ve Yusufeli ilçelerinde zaman zaman ulaşımda aksamalar yaşanıyor. İl genelinde 72 personel ile 55 araç ve iş makinesi, karla mücadelede görev alıyor.

Bayburt’ta 86 Köy Yolunda Kar Engeli

Bayburt’ta etkili olan kar yağışının ardından 86 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresine bağlı 50 personel ve 38 iş makinesi, yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Kent merkezinde ise belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapıyor.

Ordu’da Yüzlerce Yol Açıldı, Çalışmalar Sürüyor

Ordu’da karla mücadele çalışmaları devam ederken, son 24 saatte 510 mahalle yolunun ulaşıma açıldığı bildirildi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, yüksek rakımlı ilçelerde kar kalınlığının 70 ila 100 santimetreye ulaştığı belirtildi. Kent genelinde 600 personel ile 417 araç ve iş makinesi sahada görev yapıyor.

Öte yandan, Ordu’nun birçok noktası ve Altınordu ilçesindeki Boztepe, kar yağışıyla beyaza büründü. Bazı vatandaşlar kar manzarasını fotoğraflarken, çocuklar kartopu oynayarak karın keyfini çıkardı.

Yetkililer, kar yağışının etkisini sürdürdüğü bölgelerde vatandaşların dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları yönünde uyarılarda bulundu.