Kandilli Rasathanesi, Türkiye'de son dönemde yaşanan sıcak hava dalgasıyla ilgili olarak yeni bir uyarıda bulundu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuarı uzmanları, 22-23 Temmuz tarihleri için sıcaklıklarda artış öngördüklerini ve vatandaşları önlem almaları konusunda uyardı.

Laboratuvar Başkanı Adil Tek, sıcaklık artışlarını dikkatle takip ettiklerini belirtti. 22-23 Temmuz gibi bir tarihte tekrar sıcaklık artışı beklendiğini ifade eden Tek, bu süreçte sıcaklık rekorlarının veya benzer sıcaklık değerlerinin görülebileceğini belirtti.

TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor

Öte yandan, Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, ölçümler sonucunda İstanbul'un bazı bölgelerinde sıcaklıkların 40 dereceyi aştığını açıkladı. Sancaktepe'de ölçülen sıcaklık değerinin 39.7 derece olduğunu belirten Tek, kıyıya uzak ilçelerin daha yüksek sıcaklık değerlerine sahip olduğunu ifade etti.

Adil Tek, önümüzdeki hafta içerisinde sıcaklıkların yeniden artabileceğini ve mevsim normallerine döneceğini belirtti. Termometrelerin açık alanlarda ölçüm yaptığını ve gölgede ölçülmesi gerektiğini vurgulayan Tek, iç ilçelerde sıcaklıkların daha yüksek olduğunu söyledi.

Kandilli Rasathanesi'nin uyarısıyla birlikte vatandaşlar, 22-23 Temmuz tarihlerine kadar önlemlerini alarak sıcak hava koşullarına karşı dikkatli olmaları belirtildi.