Mardin'in Artuklu ilçesi kırsal Dara Mahallesi'nde cuma günü doğum yapan Vatfa Ecevit (25), bugün hastaneden taburcu olduktan sonra kocası Şiyar Ecevit (28) tarafından vahşice bıçaklanarak öldürüldü. Jandarma tarafından gözaltına alınan Şiyar Ecevit'in olayı yakınlarına bildirmesinin ardından tutuklandığı bildirildi.

Olay, akşam saatlerinde Artuklu ilçesine bağlı kırsal Dara Mahallesi'nde meydana geldi. Cumartesi günü Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğum yapan Vatfa Ecevit, bugün taburcu oldu. Eve dönen genç kadın, henüz belirlenemeyen bir nedenle kocası Şiyar Ecevit ile tartışmaya başladı.

Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama

Tartışma kısa sürede şiddet eğilimine dönüştü, ve Şiyar Ecevit tarafından defalarca bıçaklanan Vatfa Ecevit ağır yaralandı. Şiyar Ecevit, olayın ardından durumu yakınlarına bildirdi. Olay yerine gelen yakınları, kanlar içindeki Vatfa Ecevit'i bulduktan sonra hemen jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Sağlık ve jandarma ekiplerinin olay yerine gelmesiyle birlikte, ağır yaralı olan Vatfa Ecevit, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen genç kadın kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenaze, otopsi için hastane morguna götürüldü.

Şiyar Ecevit, jandarma tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.