Kurban Bayramı öncesi kamuda çalışan işçiler, geriye dönük toplu ödemelerin ardından bir diğer önemli konu olan ilave tediye ödemelerinin 3. taksitlerinin bayram öncesi yapılıp yapılmayacağını merakla bekliyorlar. Kamuda 4 D kadrosunda görev yapan yüz binlerce işçi, hem geriye dönük ödemelerin hesaplarına yatmasını heyecanla takip ederken hem de bayram öncesinde ilave tediye ödemelerinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini araştırıyor.

Talip Geylan: Öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması talimatını verin Talip Geylan: Öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması talimatını verin

Ocak ayından itibaren asgari ücret seviyesinde ücret alan ve Toplu İş Sözleşmesi'nin imzalanmasının ardından geriye dönük alacaklarını bekleyen 4 Dli kamu işçileri, ilave tediye ödemelerinin 3. taksitinin de bayram öncesi yapılmasını umutla bekliyorlar.

İlave tediye ödemeleri, Cumhurbaşkanlığı kararıyla Resmi Gazete'de yayımlanmaktadır. İlk ve ikinci taksitlerini alan kamu işçileri, şimdi de 3. ve 4. taksit ödemelerinin ne zaman gerçekleştirileceğini merak ediyorlar.

Toplu sözleşme süreci sonrasında maaşlar, ikramiyeler ve tediye ödemelerinin zamlı kısımlarını toplu halde alacak olan işçiler, ekonomik olarak rahat bir şekilde bayrama girmek istiyorlar. İşçiler, ilave tediye ödemelerinin bayram öncesi hesaplarına yatırılmasını bekliyorlar.