Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlerimize karşı şiddet olaylarına asla sessiz kalmadık, kalmayacağız. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmenlerimize karşı şiddet olaylarına asla sessiz kalmadık, kalmayacağız.

Son dönemlerde kamu kurumlarına personel alımlarında uygulanan mülakat uygulaması  önemli bir tartışma konusu haline geldi. Mülakatın objektifliği ve şeffaflığı konusundaki endişeler nedeniyle kamuoyunda birçok eleştiri bulunmaktadır. İşte bazı bakanlıkların kamu personeli alımlarında mülakat uyguladığı kurumlar...
 

 İşte hangi devlet kurumlarında ve mesleklerde mülakat uygulandığına dair bilgiler:

Adalet Bakanlığı: Adalet Bakanlığı bünyesinde yer alan Yargıtay ve Danıştay'a bağlı meslek gruplarının işe alım işlemlerinde mülakat yer alabilir. Bu meslekler şunlardır: Kâtip, Mübaşir, Teknisyen, İnfaz ve Koruma Memurluğu.

Ticaret Bakanlığı: Ticaret Bakanlığı bünyesinde yer alan Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün yaptığı işe alımlarda mülakat uygulanabilir. Bu meslekler şunlardır: Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmenliği, Memur, Tercüman, Gümrük Muhafaza.

Orman Genel Müdürlüğü: Orman Muhafaza Memurları için mülakat uygulanabilir.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri: Hem askeri hem de sivil memur kadrolarında personel alımlarında mülakat yöntemi kullanılabilir.

Millî Eğitim Bakanlığı: Öğretmen alımlarında mülakat uygulanabilir.