İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suç örgütü üyelerine yönelik gerçekleştirilen "Kafes" operasyonları hakkında bilgi verdi. Operasyonlar, 56 ilde eş zamanlı olarak düzenlenmiş ve 150 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda, İl Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi. Suç örgütü üyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar şu suçları içeriyor: tefecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi ve özel belgede sahtecilik, vergi usul kanununa muhalefet ve parada sahtecilik. Operasyonlar sonucunda 150 kişi gözaltına alındı.

Özgür Özel: "Müfredat Yapmak Anayasa Yapmak Gibidir" Özgür Özel: "Müfredat Yapmak Anayasa Yapmak Gibidir"

Ayrıca, operasyonlarda çok sayıda ruhsatsız tabanca, suç gelirlerinden elde edildiği değerlendirilen para, çek ve senet ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederken, halkın huzurunu bozan mali suç örgütlerine karşı kararlı bir şekilde mücadele edeceklerini belirtti. Operasyonlarla ilgili görüntüleri de paylaştı.