İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli Tekirdağ ve Gaziantep’te eş zamanlı olarak gerçekleştirilen i "Kafes-17" operasyonu ile "İskoçlar Çetesi" olarak bilinen organize suç örgütünün yakalandığını duyurdu. Çalışmalar ile operasyonda örgütün lideri le birlikte 38 şüpheli şahıs tutuklandı.

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğünce, İstanbul, Tekirdağ ve Gaziantep'te suç işlemek niyetiyle örgüt kurarak uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan, "İskoçlar Çetesi" olarak adlanırılan organize suç örgütüne  "Kafes-17 Operasyonu" gerçekleştirildi.

Düzenlenen operasyonda başta örgütün lideri olmak üzere yakalanan 38 şüpheliden 8'i tutuklandı, diğer şahıslarının soruşturması sürüyor.

Ekiplerce örgüte ait olan 165 kilogram skunk, 95 kilogram eroin, 23 kilogram kokain, 15 kilogram metamfetamin, 10 bin 500 sentetik uyuşturucu hap, çok sayıda tabanca, yüklü miktarda altın, Türk lirası ve döviz ortaya çıkartıldı.

Maskeleri Hazırlayın Çöl Tozu Geliyor! Tarih Verildi Maskeleri Hazırlayın Çöl Tozu Geliyor! Tarih Verildi

İlk analizlere göre, organize suç örgütünün yaklaşık değeri 200-250 milyon lira olan tüm mal varlığına el konuldu.

Bakan Yerlikaya, operasyonla ilgili şu sözleri kaydetti, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine, halkımızın huzurunu bozanlara hayatı dar edeceğiz, nefeslerini keseceğiz. Operasyonları düzenleyen kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Aziz milletimizin duaları sizlerle. Hangi büyüklükte olursa olsun, organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz." cümlelerine yerdi.

Bakan Ali Yerlikaya, operasyona ait görüntüleri sosyal medya hesabında paylaştı.