Son dakika gelişmesine göre, Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan önemli bir düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni yönetmelik, lokanta, restoran, kafe, pastane gibi yiyecek ve içecek hizmeti sunan iş yerlerini yakından ilgilendiriyor. Yönetmelik gereği, bu işletmelerin fiyat listelerini iş yerlerinin giriş kapılarına ve masalara koymaları artık zorunlu hale geliyor. Uygulama 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Buse Naz Çakıroğlu Üst Üste Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu Oldu Buse Naz Çakıroğlu Üst Üste Üçüncü Kez Avrupa Şampiyonu Oldu

Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik

"Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" kapsamında, yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin, hizmetlerinin özelliklerine ve sunum biçimlerine göre fiyat listelerini iş yerlerinde asma veya koyma yükümlülükleri bulunuyor. Bu yeni yönetmelikte belirtilen ifadelere göre, tarife ve fiyat listelerinin, tüketiciler tarafından kolayca görülebilir ve okunabilir olması gerekiyor.

1 Ocak'ta Başlayacak Uygulama

Yeni uygulama, 1 Ocak 2024'ten itibaren tüm lokanta, restoran, kafe ve pastane gibi yiyecek içecek hizmeti sunan iş yerleri için geçerli olacak. İşletmeler, fiyat listelerini iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne yerleştirmekle yükümlü olacaklar.