Sosyal medyada hızla yayılan ve kadınlara 4 bin TL devlet desteği verileceği iddiaları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile yalanlandı. İddiaların asılsız olduğu belirtilerek, bu konuda yapılan haberlere itibar edilmemesi çağrısı yapıldı.

Bakanlık açıklamasında, "Çalışan ya da ev hanımı başvuran tüm kadınlara 4 bin TL yardım: İlk şart var En az 1 çocuk sahibi olmak." başlığı altında dolaşan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Ayrıca, bu tür haberlerin 'tıklanma' amacıyla yapılan manipülasyonlar olduğuna vurgu yapılarak, resmi açıklamaların ve yetkili kurumların sayfalarından doğrulanmayan bilgilere itibar edilmemesi uyarısında bulunuldu.

İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde 28 polis yaralandı İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde 28 polis yaralandı

Öte yandan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli olarak yaptığı sosyal yardımların ayrıntıları da açıklandı. Bu yardımların ölüm maaşı şeklinde iki ayda bir olmak üzere aylık bin TL olarak gerçekleştiği belirtildi. Ancak, yardımdan faydalanabilmek için başvuruda bulunan kadının son resmi nikahlı eşinin vefat etmiş olması gerekmekte olup, boşananlar bu yardımdan yararlanamamaktadır.