Kademeli emeklilikle ilgili merak edilen soruların cevapları gündemde sıcaklığını koruyor. Son günlerde kademeli emeklilikle ilgili bir yasa tasarısının Meclis'e sunulduğu iddiaları ortaya atılmış, ancak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından böyle bir çalışmanın şu anda olmadığı ifade edilmişti.

Ancak SGK uzmanı Sevinç, kademeli emeklilik konusunda "şu an olmazsa bile belki başka bir seçim öncesi yapılabilir" şeklinde bir sinyal verdi. Sevinç, Türkiye'nin çalışana ihtiyaç duyduğunu ve çalışma hayatını güçlendirmenin önemli olduğunu vurgulayarak, bu tedbirin istihdamı artırabileceğini belirtti. İstihdam oranlarının düşük olduğunu ifade eden uzman, çalışma hayatını güçlendirmenin emeklilik sisteminin güçlenmesine katkı sağlayabileceğine dikkat çekti.

Kiralarda yüzde 25 zam sınırlaması devam edecek mi? Mehmet Şimşek açıkladı! Kiralarda yüzde 25 zam sınırlaması devam edecek mi? Mehmet Şimşek açıkladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise "Sosyal güvenlikle ilgili şu anda bir çalışmamız yok" dese de, gelecekte böyle bir çalışmanın olmayacağı anlamına gelmediğini ifade etti.