Fransa'da, Kovid-19'un Omicron varyantının alt türevi olan Eris (EG.5.1), ülke genelinde yayılmasının yaz tatili sezonuyla bağlantılı olabileceği endişelerini gündeme getiriyor. Uluslararası Fransız Radyosu (RFI) tarafından aktarılan bilgilere göre, Fransız Halk Sağlığı Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Eris vakalarının artış trendinin tüm bölgelerde gözlendiği, ancak en yüksek artış oranının özellikle popüler tatil bölgelerinde olduğu belirtildi.

Son günlerde Fransa'da, Kovid-19 şüphesiyle hastaneye yatırılan kişi sayısında bir artış yaşanıyor. Açıklamada, Kovid-19 şüpheli vakaların bir önceki haftaya kıyasla 15 ila 74 yaş arasındaki bireylerde yüzde 25 arttığı ifade ediliyor.

Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor Fitch Ratings, Türkiye'nin enflasyon rakamlarında ciddi düşüş bekliyor

Özellikle 74 yaş üstü bireylerde yüzde 34, iki yaş altındaki bebeklerde ise yüzde 56 artış gözlendiği belirtiliyor. Nouvelle Aquitaine bölgesi, pozitif vaka bildirimi açısından en yüksek sayıya sahip bölge olarak öne çıkıyor. 31 Temmuz ile 6 Ağustos tarihleri arasında yapılan PCR testlerinde 789 pozitif sonuç elde edildi.

Diğer bölgelerde de durum benzer. Occitanie bölgesinde 730, başkent Paris'in bulunduğu Ile-de-France'de 689 ve Provence-Alpes-Cote d'Azur bölgesinde 638 pozitif test sonucu tespit edildi.

Eris varyantının yayılması, yaz tatili sezonunun da etkisiyle Fransız yetkilileri tarafından yakından takip ediliyor. Bu yeni gelişme, COVID-19'un farklı varyantlarının hala kontrol altına alınmamış olabileceği endişelerini beraberinde getiriyor.