Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Beştepe’de bir araya gelecek. En son 8 Eylül’de toplanan kabinenin gündemi bu kez de oldukça yoğun olacak.

ABD ziyareti masada
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 6 yıl aradan sonra yaptığı Washington ziyareti ve ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesinin detayları toplantıda ele alınacak. Görüşmede gündeme gelen F-16 ve F-35 alımları, KAAN savaş uçağının motorları, Heybeliada Ruhban Okulu, Halkbank davası, ticari yaptırımlar ve enerji konularının kabinede değerlendirilmesi bekleniyor.

Terörsüz Türkiye süreci
Kabinenin bir diğer gündem başlığı, TBMM’de çalışmaları süren Milli Dayanışma, Demokrasi ve Kardeşlik Komisyonu olacak. Sahadaki son durum ve terörle mücadelede atılacak yeni adımlar ele alınacak. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yasal değişiklikler için ekim ayını işaret etmesinin ardından sürecin yeni aşamaları da masaya yatırılacak.

TYP kapsamında 30 bin okul bahçe görevlisi için il kontenjanları belli oldu
TYP kapsamında 30 bin okul bahçe görevlisi için il kontenjanları belli oldu
İçeriği Görüntüle

Ekonomi ve enflasyon
Toplantıda ayrıca 3 Ekim’de açıklanacak enflasyon verileri, Merkez Bankası rezervleri ve faiz politikaları değerlendirilecek.

Gazze’de son durum
Kabinenin gündeminde yer alacak bir diğer önemli başlık ise Gazze olacak. İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana sürdürdüğü saldırılarda can kaybının 65 bini aşması, ABD’nin ateşkes önerisi ve İsrail basınına yansıyan 21 maddelik plan kabinede tartışılacak.