Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi. Toplantının ana gündemi, ekonomideki gelişmeler oldu. Özellikle memur ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranı, toplantının öncelikli konularından biriydi. Kabine üyeleri, enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele için alınacak ek tedbirlerle ilgili değerlendirme yapacak.

Yakında Meclis'e gelecek bir düzenleme ile en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltileceği açıklandı. Diğer memurlar için ise görev, unvan, derece ve mesleki kariyer kriterlerine göre kademeli bir artış yapılacak. Zam oranları, 6 aylık enflasyon verileriyle birlikte refah payı da dikkate alınarak belirlenecek. Bu konuyla ilgili detaylı düzenlemelerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulması ve kanun teklifine son şeklinin verilmesi planlanıyor.

Kabine toplantısında ayrıca, Türkiye'den NATO vizesi bekleyen İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması gibi önemli konular ele alınacak. Ankara'nın bu saygısızlığa izin veren Stockholm yönetimine karşı atacağı diplomatik adımlar da toplantıda konuşulacak. Ayrıca, 11-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya'da düzenlenecek olan NATO liderler zirvesinin hazırlıkları da görüşülecek.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bir açıklama yapacak.