Üç haftalık aranın ardından bugün Beştepe'de toplanacak olan Kabine'nin gündemi epey yoğun. 

Ev Almak İsteyenler Dikkat! Banka Banka Konut Kredilerinde Son Durum Ev Almak İsteyenler Dikkat! Banka Banka Konut Kredilerinde Son Durum

KÖRFEZ TURU

Körfez turunun ardından gerçekleşecek olan ilk kabine toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) kapsayan ziyaretleri masanın gündemine alınacak. 

Erdoğan'ın Körfez ziyaretinde, yatırımdan sanayiye, savunmadan sağlığa, yenilenebilir enerjiden uzay endüstrisine birçok alanda 18 anlaşma ve bir ortak bildiri imzalanmıştı. Kabine Toplantısında bu yatırımlara ivedilikle başlanması için yapılması gerekenler masanın gündemine alınacak. 

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI

Merkez Bankasının geçen hafta aldığı 2,5 baz puan faiz artışı kararının piyasalara yansıması da masanın öne çıkan konu başlıkları arasında yer alıyor.

TAHIL KORİDORU

Moskava'nın tahıl koridoru anlaşmasını uzatmayacağına dair yaptığı açıklamanın ardından, anlaşmanın uzatılması için yapılabilecek çalışmalar masaya yatırılacak.

MEMUR VE EMEKLİYİ İLGİLENDİREN TOPLU SÖZLEŞME

 7'nci dönem kamu toplu sözleşmesi görüşmelerinin hazırlıkları da kabinenin gündeminde yer alacak. Milyonlarca memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyecek sürece ilişkin kapsamlı bir sunumun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılması bekleniyor.